Evde Viski Yapımı Malzemeleri

Evde viski yapımı malzemeleri etil alkol + su + ileri konsantre viski kiti üçlüsüdür. Bunun dışında herhangi bir malzemenin kullanılmasına gerek yoktur. Konsantrasyonu düşük olan viski kitleriyle yapılan viskilerin içine ilave şeker, bal ve gliserin gibi tatlandırıcılar eklenmesi gerekmektedir çünkü düşük konsantrasyona sahip viski kitleri olması gereken güce sahip değildirler. 

Evde Viski Yapımı Malzemeleri

Viski Yapımı Malzemeleri

1 - Etil Alkol

Viski yapım malzemelerinin başında etil alkol gelmektedir. Etil alkol hazır alınabilir yada kişisel olarak imkanlar doğrultusunda yapılabilir. Her iki durumda da viskinin en çok tercih edilen alkol değeri olan %40 vol. alkol seviyesine seyreltilmesi gerekir. Alkolün seyreltilmesi su kullanılarak yapılır.

2- Su

Viski yapımında kullanılacak olan suyun şebeke suyu olmaması gerekir. İyi kalite, yüksek PH değerine sahip hazır su kullanılmalıdır. Şebeke sularının içinde yüksek miktarda klor, kireç ve farklı parçacıklar bulunmaktadır. 

3- Viski Kiti

Alkol ve su karışımına yani nihai ürüne konsantre viski kiti eklenerek viski yapımı tamamlanır. 

Bu kısma kadar sayılan malzemeler evde viski yapımı için yeterlidir ancak bilgi kirliliğinin üst seviyede olduğu koşullarda viski yapımı için farklı bileşenler eklenmesi önerilmektedir. Bu bileşenlerin eklenmesi tamamen viski kitinin yeteri kadar konsantrasyona sahip olmamasından kaynaklanmaktadır. Eğer kullanılan viski kiti yeteri kadar güce sahipse yani ileri konsantrasyondaysa renk, tat ve koku olarak yeterli etkisi gösterecektir. 

Evde Viski Yapımında Hangi Malzemeler Kullanılmaz 

Evde viski yapımında şeker, gliserin, bal ve reçel gibi şekerli tadı arttıracak bileşenler kullanılmaz. Eğer kullanılıyorsa yada kullanılması öneriliyorsa viski kitinizi değiştirin.

Viski yapımında kaynar su kullanılmaz. Etil alkolün kaynama noktasının üzerinde su ilave edilmesi durumunda alkolde ciddi kayıplar yaşanabilir. Eğer viski yaparken size kaynar su kullanmanız öneriliyorsa alkol aldığınız yeri değiştirin. 


Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Viski Kiti

Viski Kiti - Evde Viski Yapımı için Kit Kullanımı