Viski Kiti Nereden Alınır?

Viski kiti nereden alınır sorusunun yanıtı: bakanlık tarafından onaylı, işletme sicil numarası olan, faturalı mal satan, kolaylıkla iletişime geçilerek bilgi alınabilen ve ileri konsantre ürün satan satıcılardan alınır. 

Viski kiti nereden alınır

İnternet pazar yerlerinde, sosyal medyada, internet sitelerinde kolaylıkla viski kiti satıcıları bulunabilmektedir. Bu satıcılar genellikle az önce sayılan niteliklerin tamamını yerine getirememektedir. Satmış oldukları ürünlerin özelliklerine bakılarak değerlendirmek oldukça kolaydır. Ürünler genellikle popüler markaların benzeri yada yakını gibi değil birebir aynısı gibi lanse edilerek tüketici yanıltılmaktadır. 

Tüketiciyi Yanıltmak

Chivas regal viski kiti etiketiyle satılan ve birebir aynısı olarak satılan viski kitleriyle viski yapılması durumunda elde edilen viski birebir chivas regal tadında, kokusunda ve renginde olmalıdır. Aksi takdirde tüketici yanıltılmış olur. Söz konusu ürün ve satıcı tarafından yanıltılan tüketicinin maddi ve manevi tazmin hakkı doğar. Tüketiciyi yanıltmaktan korkmayan satıcılardan ürün alınması durumunda bu sonuçların yaşanması olağandır. 

İnternet Pazar Yerlerinden Viski Kiti Almak

N11, Hepsi Burada, Trendyol ve daha birçok internet pazaryeri platformlarında viski kiti satılmaktadır. Bu platformlar satılan ürüne istinaden, satıcıyla birlikte müteselsilen sorumludur. Viski kiti olarak bilenen viski aromaları 2018 yılında yürürlüğe giren yasa gereği sadece malt aroma verici etiketi altında satılabilmektedir. Hem internet pazar yerleri hemde bu ürünlere viski kiti etiketi basarak satış yapanlar söz konusu yasayı ihlal ettikleri için her an cezai müeyyideyle karşılaşabilirler. Yapmış oldukları faaliyet yasal olmadığı gibi tüketici açısından denetimsiz ürün satışına izin verdikleri içinde halk sağlıyla oynuyorlar. 

İnternet pazar yerlerinden alınan ürünler, internet pazar yerinin mali güvencesi altındadır ve hizmet sağlayıcı olarak, satıcıdan bir miktar komisyon talep edilmektedir. Satıcılar ödeyecekleri komisyon miktarını fiyatlarına ekledikleri için fiyatlar olması gerekenin üzerindedir. Satıcıların kendi internet sitelerine bakıldığında aynı ürünün daha düşük fiyatla satıldığı görülmektedir. Tüketiciler, internet pazar yerlerinden satın alım yaptıklarında daha fazla para ödediklerini bilirler ancak ürünün kendilerini güvence altına almak adına bu farka razı olurlar. 

Hem güvenilir hemde kaliteli ürün satan ve tüm yasal standartları yerine getiren firmaların kendi internet sitelerinden viski kiti almak hem alıcı hemde satıcı açısından daha ekonomik bir seçenektir. Bir satıcının güvenilir olduğunun en net işaret sitesinde ETBİS kaydının olmasıdır. ETBİS Elektronik Ticaret Bilgi Sistemidir. ETBİS kaydı olan işletmeler, sitelerine bu kaydı gösteren ve bakanlık sitesinden sorgulanarak kontrol edilebilen karekoda sahiptirler.

Bu kısma kadar sayılan tüm nitelikleri bünyesinde bulunduran satıcılardan gönül rahatlığıyla alış veriş yapılabilir. Bu satıcılara Virago Kimya firması örnek olarak gösterilebilir. 

En İyi Viski Kiti





Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Viski Kiti

Evde Viski Yapımı Malzemeleri

Viski Kiti - Evde Viski Yapımı için Kit Kullanımı